1730.jpg

Koliko nas je online :)

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

HUMANITARNE AKCIJE

U prosincu smo pokrenuli dvije humanitarne akcije. Prva humanitarna akcija bila je za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Bistra. Roditelji i djelatnici su prikupljali higijenske potrepštine i Čokolino, a djelatnici dječjeg vrtića izradili su ukrase za božićno drvce.

Druga humanitarna akcija odnosila se na prikupljanje hrane i higijenskih potrepština za župni Caritas. Odaziv roditelja i djelatnika bio je velik te im ovim putem od srca zahvaljujemo.

 

PREDSTAVA „TKO SAM ŠTO SAM“

U siječnju nam je u goste stiglo lutkarsko kazalište „Z produkcija“ iz Splita. Za naše Vrtuljkovce izveli su lutkarsku predstavu „Tko sam, što sam“. Predstava govori o piliću koji se tek izlegao iz izgubljenog jajeta i ne zna kako mu mama izgleda. Kreće u potragu za mamom i na svom putu sreće razne životinje. Za svaku misli da mu je mama. U razgovoru s patkom, pačićima, kravom, žabom, svinjom, mačkom i štakorom uči brojeve, boje pa čak i engleski i francuski. Na kraju pilić pronađe mamu koja mu možda i nije prava mama, ali ga voli. Na kraju priče pobjeđuje ljubav.

 

SUSRET S VATROGASCIMA

Dolazak članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zaprešić u naš vrtić izazvao je veliki interes kod predškolaca. Bila je to prilika da djeca vide opremu i tehniku kojom profesionalni vatrogasci raspolažu te da saznaju nešto više o tome što vatrogasci rade. Odgojiteljice i vatrogasci su raznim primjerima ukazivali na opasnosti od vatre, mjere za izbjegavanje nastanka i širenja požara te kako najsigurnije napustiti prostor zahvaćen vatrom. Pričali su i o postupcima pozivanja broja 93 u slučaju nastanka požara. Vatrogasci su tako doprinijeli razvoju samozaštitnih vještina kod naših predškolaca i na tome im od srca zahvaljujemo.

 

POSJET VATROGASNOJ POSTAJI

Na spomendan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, posjetili smo Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zaprešića. Djeca su imala priliku vidjeti prostor u kojem vatrogasci borave, opremu koju koriste, voziti se u vatrogasnim vozilima, ali i doživjeti pravu intervenciju. Razgovarali su s članovima postrojbe koji su im otkrili kako se postaje vatrogasac i što je potrebno imati da bi bio dobar vatrogasac. Nakon upoznavanja s vatrogasnim vozilima prošetali smo i upoznali se s vozilima komunalnog poduzeća kroz koja nas je proveo Ivan Kuhar, Leonov tata.

 

SUSRET S PROMETNIM POLICAJCEM

Kako sigurno sudjelovati u prometu? Kako sigurno prijeći cestu? Po kojoj strani ceste se krećemo? Čemu nam služi semafor? Zašto je važno vezati sigurnosni pojas? Zašto je važno nositi kacigu tijekom vožnje bicikla? Na sva ova pitanja predškolcima je i ove godine odgovarao naš policajac, gosp. Tomislav Majcen. Djeca su sa zanimanjem promatrala njegovu uniformu i slušala što im je govorio, a na kraju su mu veselo zapljeskala.

 

PREDSTAVA „PROMETNA PRIČA“

U dvorani područnog objekta našeg vrtića, 1. veljače gostovalo je kazalište „Z produkcija“ iz Splita s predstavom „Prometna priča“ koja govori o ponašanju u prometu. Glavni likovi, Slavica i Jurica kasne u školu, pretrčavaju cestu na nedopuštenom mjestu, prelaze preko crvenog svjetla na semaforu. Policajac Mate to vidi i poduči ih kako se trebaju ponašati u prometu. Kroz devet poučnih pjesama i razgovore Slavice, Jurice i Mate djeca su imala priliku naučiti nešto više o sigurnosti u prometu i prometnoj kulturi.

 

PROJEKT „VOĆEM I POVRĆEM DO ZDRAVLJA“

U Vrtuljku se ove pedagoške godine provodio projekt „Voćem i povrćem do zdravlja“. Projekt je obuhvaćao različite aktivnosti čiji je cilj bio upoznavanje voća i povrća te poticanje razvoja zdravih prehrambenih navika. Neke od aktivnosti bile su svakodnevno usitnjavanje voća i povrća za djecu i upoznavanje roditelja s projektom.

 

DJEČJI FAŠNIK

Naši „Vrtuljkovci“ su ove godine nastupili na 7. Dječjem fašniku u Zaprešiću. Uz pomoć odgojiteljica, mama, tata, baka i djedova izradili su zanimljive kostime, pripremili recitacije, pjesme i plesne točke te ih s ponosom predstavili na pozornici postavljenoj na trgu Ivana Pavla II.

 

ŠKOLA PLIVANJA

Ove pedagoške godine Dječji vrtić Vrtuljak je u suradnji s Plivačkim klubom Olimp organizirao školu plivanja za predškolce. Škola plivanja odvijala se u Tuheljskim toplicama od 20. do 31. 03. 2017. godine. Cilj programa je upoznavanje djece s osnovnim elementima plivanja kroz igru te razvijanje osjećaja sigurnosti u i pokraj vode. Ovakvim aktivnostima se razvija pozitivan stav djeteta prema vodi što utječe na razvoj pozitivne slike o sebi te potiče zdrave životne navike. Mnogi predškolci su prvi puta samostalno zaplivali, a kasnije s ponosom prepričavali svoj uspjeh roditeljima i odgojiteljima. Čestitamo im na trudu i hrabrosti.

 

VRTULJKU ZA TRIDESETI ROĐENDAN

Trideseti rođendan odlučili smo proslaviti na sasvim drugačiji način. Od davnina je poznata stvar da se na rođendan dolazi s poklonom. Mi smo taj običaj odlučili promijeniti. Da, dobro ste pročitali. Mi, kao slavljenici, odlučili smo da poklone nećemo primati nego ćemo, kao i uvijek, uz pomoć naših roditelja, poklone davati. Vođeni tom mišlju, pokrenuli smo humanitarnu akciju za Socijalnu samoposlugu u Vukovaru. Tijekom cijelog ožujka u vrtiću se sakupljala nekvarljiva hrana i higijenske potrepštine. 8. travnja 2017. djelatnici Dječjeg vrtića Vrtuljak su hranu, higijenske potrepštine i dječju odjeću sakupljenu u humanitarnoj akciji predali Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru. Zadovoljna lica domaćina i opremljena samoposluga za one kojima najviše treba bili su najljepši poklon. Dan u Vukovaru nastavio se razgledavanjem grada, upoznavanjem kulturno-povijesnih znamenitosti i odavanjem počasti žrtvama Domovinskog rata.

Nakon odlaska u Vukovar, rođendansko slavlje nastavili smo radnim akcijama uređenja vrtića. Jedna od njih bila je sadnja novog drveća u vrtićkom dvorištu. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su doprinijeli sadnji novog drveća te našoj djeci osigurali još više dvorišnog hlada. Zahvaljujemo gospodinu Ivici Čengiću, gospodinu Željku Majcenu te gospođi Nadi Šiber i Udruženju obrtnika Zaprešić.

Nakon sadnje drveća, odlučili smo se angažirati i urediti unutarnji i vanjski prostor vrtića kako bi bili ljepši, zanimljiviji i poticajniji za našu djecu.

 

POSJET SREDNJOJ ŠKOLI BAN JOSIP JELAČIĆ

Prilikom posjeta Srednjoj školi bana Josipa Jelačića istražili smo kako izgleda obrazovanje za zanimanje kuhara, slastičara i frizera. Isprobali smo ukusne kolače koje su napravili naši budući slastičari, a skoro smo dobili i nove frizure. Djeca su imala priliku razgledati knjižnicu, galeriju, dvoranu i ostale prostorije škole, i naravno, dobro se zabaviti.

 

POSJET OSNOVNOJ ŠKOLI LJUDEVIT GAJ

U travnju ove godine budući školarci su posjetili Osnovnu školu Ljudevita Gaja. Zaposlenici škole srdačno su ih dočekali. U knjižnici su poslušali priču, nakon čega su razgledali prostorije škole i uputili se prema razredima. Tamo su im sada već iskusni prvašići velikodušno ustupili mjesto u svojim klupama, pokazali školski pribor i ispričali što se radi u školi. Sa svojim učiteljicama pripremili su im kratki program praćen pjesmom kroz koji su pokazali što su novo naučili. Svim velikima i malima Gajevcima zahvaljujemo na toploj dobrodošlici.

 

EDUKACIJA SKLONIŠTA ZA NEZBRINUTE ŽIVOTINJE DUMOVEC U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec u ožujku 2017. godine održalo je u Gradskoj knjižnici Ante Kovačić edukaciju za najmlađe. Djeca su imala priliku pomaziti životinje u sigurnom okruženju i saznati više o tome kako se pravilno brinuti za kućne ljubimce.

 

RADIONICA ZA DJECU I RODITELJE„MALA ŠKOLA ZA VELIKU ŠKOLU“

Radionica za djecu i roditelje pod nazivom „Mala škola za veliku školu“ održana je 5. travnja 2017. godine. Glavni cilj radionice bio je predstaviti igre i aktivnosti poticajne za razvoj vještina spremnosti za školu koje roditelji mogu igrati kod kuće s djecom. Roditeljima je na radionici bilo zanimljivo, ugodno i zabavno. Bili su izrazito zadovoljni svojim sudjelovanjem. Dobili su ideje za igre i aktivnosti koje mogu provoditi s djecom, a igre koje su s djecom igrali na radionici namjeravaju nastaviti igrati kod kuće. Svi prisutni roditelji, drugima bi preporučili sudjelovanje u ovakvom tipu radionica.

 

VRTIĆKA PREDSTAVA RAZBIJENA PISANICA

Dramsko lutkarska skupina „ZVRK“ dječjeg vrtića Vrtuljak organizirala je još jednu u nizu besplatnu predstavu za naše mališane. Predstava je prikazana 6. travnja 2017. godine.

 

SURADNJA S DJEČJOM BOLNICOM SREBRNJAK

Ove godine u suradnji s Dječjom bolnicom Srebrnjak uključili smo se u projekt „Kliničko ispitivanje utvrđivanja normalne noćne varijabilnosti plućne funkcije Ventica sustavom“. Ventrica je uređaj za neinvazivno mjerenje plućne funkcije kod djece koji je razvija Finska kompanija. Budući da u Hrvatskoj nije dostupna metoda mjerenja plućne funkcije kod djece rane i predškolske dobi, cilj ispitivanja bio je utvrditi što predstavlja normalan nalaz plućne funkcije kako bi se u drugom koraku navedeno moglo usporediti s nalazom bolesne djece (djeca s astmom te drugim bolestima dišnog sustava).

Roditelji su upoznati sa svrhom i načinom ispitivanja putem letaka na kutićima za roditelje. Za roditelje koji su se prijavili za sudjelovanje 4. svibnja 2017. godine u prostorima vrtića organiziran je roditeljski sastanak. Na tom sastanku prof. dr. sc. Davor Plavec ukratko je predstavio projekt i odgovorio na pitanja zainteresiranih roditelja.

Ovim putem zahvaljujemo roditeljima koji su se uključili u projekt. Drago nam je da smo još jednom, ovaj puta na malo drugačiji način, doprinijeli dobrobiti djece.

 

UPOZNAVANJE ZAPREŠIĆA

Svake pedagoške godine djeca pokazuju velik interes za upoznavanje Zaprešića te s tetama istražuju Grad i njegove znamenitosti. U svibnju ove godine Vrtuljkovci su posjetili Udrugu umirovljenika i Interov stadion.

 

IZLET U BIOPARK DIVLJE VODE

Vrtićanci su s roditeljima i odgojiteljima posjetili biopark Divlje vode. Lijepo vrijeme iskoristili su za razgledavanje, druženje i sportske igre.

 

SENZORNA INTEGRACIJA

U vrtuljku, u redovitom programu, integriramo neke elemente senzorne integracije. Mogli bismo reći da je senzorna integracija sposobnost organiziranja i povezivanja u cjelinu osjetilnih informacija iz okoline. Integracija svih osjeta od ranog djetinjstva predstavlja temelj za razvoj svih funkcija važnih za motoričke vještine, koncentraciju, emocionalne i socijalne vještine, čitanje, pisanje, matematiku, rješavanje problema i drugo. Aktivnosti poticajne za senzornu integraciju često izazivaju veliki interes kod djece i pridonose stvaranju pozitivne i ugodne atmosfere u skupini.

 

DANI OTVORENIH VRATA U SKUPINI

Uključivanje roditelja u odgojno-obrazovni proces dovodi do poboljšanja postignuća djece i pridonosi njihovom emocionalnom zadovoljstvu. Ujedno je i korak prema razvijanju partnerskih odnosa te boljem razumijevanju između roditelja i odgojitelja. Stoga smo odlučili uključiti naše roditelje i ovim putem im zahvaliti na angažmanu i lijepim uspomenama. Uključili su se Lovro Benčević, Vilinin tata, kao pričepričalo. Ivana Rupčić, Petrova mama, održala nam je prekrasan sat engleskog jezika u sklopu kojeg smo upoznali i mnoge zanimljive priče iz britanske povijesti. Svirale su nam Ana Matijević, Larina mama (klarinet) i Diana Herceg, Emanuelova mama (sat glazbenog). Petar Matijević nam je pripremio pravi boksački trening, a Ivan Črepić, Vitin tata, donio je mnoštvo filmskih rekvizita i pomogao djeci da sami snime svoj film.Vjerujemo da ima još puno roditelja koji će se uključiti i time obogatiti odgojno-obrazovni proces te se veselimo zanimljivostima koje će nam pokazati.

 

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Ove pedagoške godine nastavili smo s humanitarnom akcijom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Skupljene čepove smo 25. svibnja 2017. godine predali Srednjoj školi bana Josipa Jelačića – Ban čepić. Ovim putem zahvaljujemo svim našim vrtićancima, roditeljima i djelatnicima koji su marljivo prikupljali čepove te ih pozivamo da ih skupljaju i dalje.

 

ZAVRŠNA SVEČANOST

U utorak, 31. svibnja 2017., u dvorani Srednje škole bana Josipa Jelačića održana je završna svečanost kojom smo se oprostili od djece koja će na jesen krenuti u osnovnu školu. Tema ovogodišnje svečanosti bila je „Vrtuljku za rođendan". Predškolci su sa svojim odgojiteljicama pripremili kratak scenski prikaz onoga što su istraživali i što ih je najviše zanimalo tijekom pedagoške godine. Želimo im puno sreće i uspjeha na njihovom školskom putu.

 

KREĆIMO SE SADA - SPORTSKE I TRADICIJSKE IGRE DJECE, RODITELJA I ODGOJITELJA

Po prvi puta ove godine djeca, roditelji i odgajatelji iz odgojne skupine «Pužići» DV Vrtuljak pridružili su se kampanji «Krećimo se sada (NowWeMOVE)» - otvorenoj platformi za poticanje društva na tjelesnu aktivnost. Odgajatelji su uz pomoć i podršku roditelja organizirali sportske i tradicijske igre za djecu i roditelje u park - šumi Novih dvora Jelačićevih 23. rujna 2015.
Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week) je najveći paneuropski društveni događaj tjelesne aktivnosti i sporta. Ovaj inicijativa je pokrenuta od Međunarodne organizacije za sport i kulturu (ISCA) te nudi besplatno uključivanje građana u organizirane aktivnosti poput hodanja, trčanja, vožnje biciklima, plesanja i druge aktivnosti bez obzira na dob i spol. 

DAJMO DJECI KORIJENE I KRILA

06.10. Vrtiću je uručena donacija tradicionalnih igračaka u okviru projekta "Dajmo djeci korijene i krila Etnografskog muzeja Zagreb i Radija Kaj. Tom prilikom Vrtuljkovci su izveli kratak prigodni program dobrodošlice i pogledali predstavu "Vilko i dlakavi čovjek".

 

JESENSKA SVEČANOST

U našem vrtiću tijekom mjeseca listopada uživali smo u igrama i aktivnostima vezanima uz jesen, i u svemu onome što nam je jesen darovala. Jesenska svečanost obilježena je 13.10. i taj dan su djeca vrtića Vrtuljak zajedno sa svojim odgojiteljicama slavili jesen na različite načine, a jedna od njih je šetnja Novim dvorima noseći jesenske ogrlice.

 

Predstava "DJED I REPA"

Dramsko lutkarska skupina "ZVRK" dječjeg vrtića "Vrtuljak" organizirala je besplatnu predstavu "Djed i Repa" za naše mališane. Predstava je organizirana 20.10.2015. godine te je odigrana dva puta kako bi sve vrtićke grupe mogle pozorno pratiti tijek zbivanja.

 

DANI KRUHA

Kao i svake godine u listopadu smo obilježili Dane kruha u našem vrtić, posebno u skupini Noina lađa, u programu katoličko vjerskog odgoja. Vrijedne dječje ruke uz pomoć odgojiteljica umijesile su kruh kojeg su potom naše kuharice ispekle. U poslijepodnevnim satima pridružili su nam se roditelji i pater Vinko Sudar koji je blagoslovio kruh kojeg smo zatim blagovali.

 

SVJETSKI DAN ŠTEDNJE 31.10. 2015.

Svjetski dan štednje obilježava se 31. listopada. Djeca se za taj dan pripremaju i mnogo prije. Zajedno sa svojim odgojiteljicama razgovaraju o novcu, za što nam sve služi, promišljaju zajedno što i kako mogu štedjeti te o važnosti štednje i u ovoj najranijoj dobi. Štednja je dobar način čuvanja novca, znaju to i "Vrtuljci" koji su posjetili Erste banku u Zaprešiću kako bi pogledali gdje se to mogu štediti novci i što se još u banci radi. 

PREVENCIJA KARIJESA

U našem vrtiću vodimo brigu o zdravim navikama. Jedna u nizu je i program prevencije karijesa. Kad je o zubima riječ, mi mislimo o njima na vrijeme. Zdravstvena voditeljica održala je predavanje na temu zdravi zubi i prevencija karijesa te podsjetila djecu zašto je važno svaki dan prati zube.

Nakon uvodnog predavanja zdravstvene voditeljice, djeca su posjetila stomatološku ordinaciju dr. Jasne Božinović. Doktorica dentalne medicine upoznala ih je s prostorom - čekaonicom i ordinacijom te sa svojim radnim instrumentima. Također im je pokazala kako se pravilno peru zubi i što je važno činiti da zubi ostanu zdravi.

 

EDUKACIJA ZA ODGOJITELJE

U DV Vrtuljak održana je edukacija za odgojitelje na temu "Uspješnom komunikacijom do kvalitetnih odnosa s djecom, roditeljima i kolegama." Predavači su bili Sanda Puljiz Vidović, prof. psih., ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica i Iva Bačurin, dipl. socjalna radnica. Edukacija se odvijala u četiri susreta te su novim spoznajama odgojitelji dodatno usavršili svoju odgojnu obrazovnu praksu.

 

DJECA S POLICAJCEM

Prometni policajci su rado viđeni gosti u dječjim vrtićima. Razlog ovog posjeta bila je edukacija na temu sigurnog sudjelovanja djece u prometu. Djecu su educirali o tome kako se ponašati u prometu, na siguran način prelaziti cestu, kako koristiti obilježene pješačke prijelaze, raspoznati i poštivati svjetlosnu prometnu signalizaciju (semafor), kako i zašto koristiti kacigu tijekom vožnje biciklom te sigurnosni pojas i dječje sjedalice tijekom vožnje u osobnom automobilu. 

PREDSTAVA "3 PRAŠČICE"

U srijedu, 19.11. u našem je vrtiću gostovao Lutkarski studio Kvak s predstavom "Tri praščice”. Djeca su pokretima i uzvicima "pomagali” dobrim praščicama u borbi sa zločestim vukom. Nakon predstave imali su priliku družiti se s lutkama i lutkarima.

 

I U MOM VRTIĆU VUKOVAR SVIJETLI

Paljenjem svoje svijeće svaka skupina iskazala je poštovanje herojstvu i žrtvi grada Vukovara.

 

12. SPORTSKI SUSRETI VRTIĆA "VRTULJAK" I "MASLAČAK"

12. sportski susreti vrtića "Vrtuljak” i "Maslačak” održani su 18.11.2015. god. u prostoru dvorane Športskog rekreacijskog centra Zaprešić. U organizaciji nas je i ove godine podržala Udruga ŠŠD "Zaprešićki kraj". 

SVETI NIKOLA U NAŠEM VRTIĆU

I ove godine nas je posjetio Sveti Nikola i malim poklonima razveselio djecu u našem vrtiću. Djeca su mu obećala da će i dalje biti tako dobra, pozdravili su ga pjesmom, a Sveti Nikola je obećao da će doći i sljedeće godine.

 

HUMANITARNA AKCIJA

Vrtuljkovci su i pred ove božićne blagdane pokazali svoje veliko srce. U suradnji s roditeljima i djecom odazvali smo se humanitarnoj akciji župnog Cartiasa i na taj način omogućili našim sugrađanima slabijeg imovinskog statusa da s veseljem provedu nadolazeće blagdane.

 

MAŠKARE

Naši "Vrtuljci" su ove godine sudjelovali na šestom Zaprešićkom dječjem fašniku te osvojili 1. mjesto za najbolju grupnu masku i najbolji grupni nastup.

 

IZLET U MUZEJ "KRAPINSKI NEANDERTALAC"

U jednodnevnom izletu naši vrtićanci istražili su jedno on najvećih nalazišta pračovijeka u Europi, edukativnim filmom i stručnim vodstvom upoznali smo se načinom života krapisnkog pračovijeka.

 

POSJET KNJIŽNICI "ANTE KOVAČIĆ" U ZAPREŠIĆU

Vrtuljci su ove pedagoške godine posjetili gradsku knjižnicu "Ante Kovačić" u Zaprešiću. Cilj nam je bio potaknuti navike posjeta knjižnici s roditeljima. Djeca su upoznata s načinom posuđivanja knjiga te ih je knjižničarka provela kroz knjižnicu i upoznala sa sadržajima i slikovnicama.

 

POSJET OSNOVNOJ ŠKOLI "LJUDEVIT GAJ"

Naši predškolarci su posjetili Osnovnu školu Ljudevita Gaja gdje su razgledali školu, u knjižnicu pogledali kratki film "Posjet iz svemira" te nakratko sjeli u školske klupe. Svim velikima i malima Gajevcima zahvaljujemo na toploj dobrodošlici. Vidimo se uskoro u školskim klupama!

 

PREDSTAVA "POD MEDVJEDOVIM KIŠOBRANOM"

Dramsko lutkarska skupina "ZVRK" dječjeg vrtića "Vrtuljak" organizirala je još jednu u nizu besplatnu predstavu "Pod medvjedovim kišobranom" za naše mališane. Predstava je organizirana 18.03.2016. godine, te je odigrana dva puta kako bi sve vrtićke grupe mogle pozorno pratiti tijek zbivanja.

 

ŠKOLA PLIVANJA

Ove pedagoške godine DV "Vrtuljak" u suradnji sa Tuheljskim toplicama organizirao je školu plivanja za predškolce u trajanju od dva tjedna. Cilj programa je upoznavanje s osnovnim elementima plivanja kroz igru te razvijanje osjećaja sigurnosti u i pokraj vode različitim vježbama. Ovakvim aktivnostima se također razvija pozitivan stav djeteta prema vodi što utječe na razvoj pozitivne slike o sebi te potiče zdrave životne navike.

 

POSJET SPASILAČKIH SLUŽBI DV "VRTULJAK"

Kao dio priprema za sudjelovanje na likovnom natječaju "Katastrofe i snage sustava civilne zaštite" ostvarena je suradnja sa Spasilačkim klubom Henry Dunant iz Zagreba te Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Zaprešić. Dječju pažnju osobito je plijenila njihova oprema, postavljana su mnoga pitanja, djeca su govorila o vlastitim iskustvima. I ovim putem još jednom zahvaljujemo svima na uloženom vremenu i trudu.

 

PREDSTAVA "PRIČA O MLINU"

U dvorani područnog objekta, 11.05. u našem je vrtiću gostovao Lutkarski studio Kvak s predstavom "Priča o mlinu".

 

ŠKOLA ROLANJA

U terminu od 9. do 16. svibnja djeca (5 - 7 god.) DV "Vrtuljak" pohađala su školu rolanja na Velesajmu u suradnji s klubom "Medo sport". Osim zabave i druženja djeca su naučila i usvojila osnove rolanja te su na taj način razvijala motoričke sposobnosti, a posebno ravnotežu i kordinaciju.

 

PREDSTAVA "IGRE NA VODI"

Lutkarski studio Kvak je 09.06, u našoj dvorani prikazao predstavu "Igre na vodu".

 

DJECA S PROMETNIM POLICAJCEM NA CESTI

Nakon što nas je na jesen prometni policajac posjetio u vrtiću i ispričao kako se trebamo ponašati u prometu, vratio se i izveo vrtićance na cestu gdje im je u stvarnim situacijama pokazao na što najviše moraju paziti kad prelaze cestu, kako koristiti obilježene pješačke prijelaze te raspoznati i poštivati svjetlosnu prometnu signalizaciju (semafor).

 

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

I naš vrtić se uključio u humanitarnu akciju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" u suradnji sUdrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Ovim putem zahvaljujemo svim našimvrtićancima, njihovim roditeljima i svim djelatnicima što su vrijedno skupljali čepove.

 

ZAVRŠNA SVEČANOST

U utorak, 31.05.2016., u dvorani Srednje škole ban Josip Jelačić održana je završna svečanost kojom smo se oprostili od djece koja će na jesen krenuti u osnovnu školu. Završnoj svečanosti osim djelatnika vrtića, predškolaca i njihovih roditelja prisustvovali su i ostali gosti na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Alanom Labusom i pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti Sandrom Sabol Valenčak. Tema povogodišnje svečanosti bila je "Igram se, stvaram i učim". Predškolci su zajedno sa svojim odgojiteljicama pripremili kratak prikaz onoga što su istraživali i što ih je najviše zanimalo tijekom pedagoške godine.

 

ZAVRŠNA SVEČANOST U PO DUBRAVICA

U područnom objektu Dubravica 9.06. održana je završna svečanost na temu "Jen je Ftiček svadbu delal" kojom su se odgojitelji, roditelji i prijatelji pozdravili s djecom koja na jesen sjedaju u školske klupe. Na taj način ujedno je i obilježena 10. godišnjice osnutka tog područnog objekta. Na početku same svečanosti pristunima se obratio načelnik općine Dubravica Franjo Štoos zahvalivši se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu PO Dubravica te istaknuvši kvalitetu sadržaja i programa koji se provodi u cijelom DV Vrtuljak uključujući i ovaj područni objekt.

 

ŠKOLARCI U NAŠEM VRTIĆU

Učenici 6. c razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja iz Zaprešića sudjelovali su u projektu podnazivoma "Mali ekolozi, velike nagrade". U tu svrhu su snimili kratki film "Voda izvor života" kojisu prikazali u našoj ustanovi gdje su djecu upoznali s očuvanjem pitke vode i načinima štednje udanašnjim uvjetima.